Griekenlandreis

Hiernaast kunt u de reisgids van de Griekenlandreis downloaden.

 

Weblog Griekenlandreis 2018
By Blog Redactie on 18-7-2018 11:38

Dag lieve en trouwe volgers, 

Maandagochtend verlieten we de hete, bruisende en Kroatië supportende hoofdstad van Griekenland. We vervolgden onze tocht richting het noorden en maakten een tussenstop op de plaats waar vroeger de welbekende veldslag van Thermopylai heeft plaatsgevonden. Voor de echte Oudheidfanaten onder ons: hier vochten de Perzen tegen de Grieken, voornamelijk de Spartanen. De slag werd verloren door de Grieken, maar deze dappere strijders stierven voor hun vrijheid en de eer van Griekenland door te vechten tot het bittere eind. In het bijhorende museum keken wij een film over de slag. Onze testosteronbonken Coen en Hidde wilden een meer interactieve ervaring en trokken daarom de strijdkleren aan die de Spartanen lang geleden ook droegen. 

PS. Het Griekenlandlied verschijnt later in deze blog. 

By Blog Redactie on 16-7-2018 13:36

(Blog 8 verschijnt later deze dag.)

Zaterdag 14 juli

Zaterdagochtend was een zware ochtend. Door de drukte op vrijdag (dankjewel goed geregeld openbaar vervoer) hadden we geen brood kunnen reserveren. Dat was dus extra vroeg op voor de corveeploeg om op zoek te gaan naar brood. De frisse ochtendwandeling (van zo’n 45 minuten) leverde wel verse boterhammetjes op. Na weer een fantastische bus-metro-ervaring naar Athene, brachten we eerst een bezoekje aan de oude Agora. De bammetjes van het ontbijt hadden we hard nodig, want vandaag was DE dag dat we de wereldbekende Acropolis gingen betreden. Zoals jullie allemaal weten: Acropolis betekent hoge stad, klimmen dus. Het was bloedheet en ondertussen beginnen we allemaal wel een beetje moe te worden, dus de tocht was niet zonder wat gekreun.

Aangekomen op de top, keken we wel onze ogen uit, erg indrukwekkend. Onder begeleiding van V6 (jaja, twee dagen rondleidingen door V6) bezochten we het Parthenon en de andere tempels op de Acropolis. We hoorden de mythologische verhalen en maakten de nodige toeristenfoto’s (springfoto’s!). Ook genoten we van het uitzicht op de stad Athene en voor sommigen onder ons was de grote Griekse vlag het leukste van de dag. 


By Blog Redactie on 14-7-2018 18:45

Nadat we allemaal heerlijk hadden geslapen maar wel waren lek geprikt door de vijf miljard muggen die op de camping bleken te wonen en van onze lichamen hun natuurlijke habitat hadden gemaakt, werden we uitgerust wakker. Wees niet bang Goirlemoeders, al jullie kinderen zijn ondertussen getrainde ninja’s en kunnen alle muggen aan. Iedereen keek op tegen nog een ontbijt met niet zo vers brood, maar toen we hoorden dat er watermeloen was, ging iedereen uit zijn dak. We pakten onze tassen in en maakten ons, met onze plakkerige watermeloenhandjes, klaar om te vertrekken naar de volgende stop: Epidauros. 

Eenmaal aangekomen zouden we in eerste instantie op de historische site een rondleiding krijgen van Merel Roggeveen en Tatum van der Vlugt, maar ‘Petros’ van de Pasch was zo gepassioneerd dat hij het niet kon laten om toch alvast een inleiding te geven van ruim vijftien minuten lang. Gelukkig kan hij prachtig vertellen en ook Merel en Tatum waren daar blij mee, omdat hun taak al weer bijna voltooid was. 


By Blog Redactie on 13-7-2018 08:00

In de brandende zon zijn we dinsdag gelopen naar de site van Mykene (de bus moest, helaas, 24 uur stilstaan). Toen we boven op de heuvel aankwamen, sommigen meer dood dan levend en zweet op plekken waar je niet van wist dat je kon zweten, kregen we een geweldige presentatie en voordracht van Linde en Ella voor de Leeuwenpoort (de poort van deze eeuwenoude stad). Linde droeg op indrukwekkende wijze een fragment uit de moderne versie van de Electra (van Tom Lanoye) voor. Meneer Van der Pasch vertelde ons vervolgens de fascinerende verhalen van de stad en van de grafheuvel waaraan we iets later nog een bezoekje brachten (Aan de geur te ruiken leek het alsof er nog steeds een dode Griek om de hoek lag). Hierna konden we kiezen of we terugliepen naar de camping, of nog een omweg maakten naar een zogenaamd prachtig grafheuveltje. Een kleine groep ging voor de extra zweetdruppels die achteraf voor niks waren, aangezien de leraren (meneer van der Pasch en meneer Borsten) waren vergeten waar dat verborgen heuveltje nou precies lag. Tip voor over drie jaar: even een kaartje op google maps uitprinten a.u.b!


By Blog Redactie on 11-7-2018 15:23

Hallo, hier zijn we weer met een nieuwe blog! 

Laten we verder gaan waar we de vorige keer gestopt zijn: de avond na de survivaltocht door het ruige Griekse landschap. Toen iedereen weer terug was op de camping kregen we allemaal een stuk watermeloen (en die zijn hier in Griekenland echt super veel beter dan die van de Jumbo). Nadat we klaar waren met het eten van de overheerlijke watermeloen kregen we de melding dat het zou gaan regenen en onweren. Drie keer raden: DIKKE PANIEK! Iedereen ging als een bezetene zijn tas inpakken en de bedden werden opgestapeld om vervolgens met een zeil bedekt te worden. Ook werden alle tassen overal waar het maar kon in de bus gelegd: in het ruim, op de stoelen, in het bagagevak boven de stoelen… Maar maak je niet druk Goirlemoeders, uiteindelijk viel het allemaal wel mee en er zijn in totaal net iets meer dan 20 druppels gevallen! 


By Blog Redactie on 11-7-2018 15:16
By Blog Redactie on 9-7-2018 18:26

Joehoe daar zijn we weer met een nieuwe, iets (veel) te late blog van dag 4 en 5. Deze keer eindelijk geschreven door leerlingen van V4. Gaat u er maar voor zitten. 

Na een lange busreis van 4 uur waarbij we de Peloponnesos verlieten en het vaste land bereikten, kwamen we gelukkig heelhuids aan op de nieuwe camping in Delphi. Thanks to de fantastische Beer die ons door de “heerlijke” haarspeldbochten heeft gereden. Al met al was het uitzicht onderweg meer dan de moeite waard. 


By Blog Redactie on 7-7-2018 13:46

Vrijdag. Eindelijk hadden we Griekenland bereikt. Eerst nog over een haarspeldbochterig weggetje waar onze grote heldin Beer (de buschauffeuse) ons vakkundig omhoog heeft gewerkt. Naderhand natuurlijk een welverdiend applaus en een gerustgestelde zucht, maar velen hadden het volste vertrouwen. Eerst even een berichtje naar de papa’s, mama’s en Goirlemoeders: we zijn op de eerste camping! (Gisteren werd er overigens ook geroepen dat er ook oma’s en tantes meelezen, dus bij dezen: welkom oma Molenschot en tante Van Daal.) 

Eenmaal op de camping pasten we voor het eerst het ingenieuze busuitpaksysteem toe: met zijn allen in de rij, tasje voor tasje de heuvel af. Konden we mooi alle tassen even analyseren. Aafke spant de kroon met de zwaarste ‘weekend’-tas, Linde met de grootste tas met slaapzak + matje, die groter is dan haar al redelijk grote weekendtas. Nou hup, zeilen neer, matjes neer, en zo snel mogelijk het zwembad in. Ik denk dat we er twee uur in hebben gelegen, toen moesten we wel gaan eten.

By Blog Redactie on 6-7-2018 14:54

Papa’s, mama’s en Goirlemoeders,

Hier het tweede bericht vanuit ons huis op wielen. Na een paar uur bakken en braden wachtend op de boot, was het eindelijk tijd om te bakken en te braden óp de boot, maar niet voordat menig vwo’er een duik in het zwembad had genomen. Vijftig mensen in dat kleine badje kan maar één ding betekenen: dat het waterpeil zodoende stijgt dat Niké geen voet meer aan de grond krijgt. 

Na het binnenkrijgen van onze dagelijkse dosis zeezout en krill was het tijd voor een frisse douche en genoten sommigen van een bord gyros, anderen van friet of een salade en Ella Wijnen van ‘rijst met spinazie’-stamppot die wat weghad van de warme augurken van de McDonalds. Lekkah meiden!

By Blog Redactie on 5-7-2018 10:08

Thuisfront,

Hier volgt het eerste bericht van het reisgezelschap Griekenland 2018. 4 juli 2018 was het dan eindelijk zo ver: om 13:00 uur verzamelen 52 leerlingen en 6 docenten zich op school en na ruim een uur in de startblokken te hebben gestaan voor een goede zitplaats in de bus, rende iedereen ineens als een malle het woonverblijf voor de komende twee weken tegemoet. Nog snel een laatste foto door de Goirlemoeders en daarna verlieten we dan eindelijk het Koning Willem II college – voor sommigen voor altijd – op weg naar Luxemburg. Of hoe anderen het liever hoorden: op naar de eerste tussenstop, de McDonalds. Met een ‘gevulde’ maag reden we vervolgens verder naar Frankrijk, Zwitserland en Italië.


Reisgids Griekenland

Blog Archief

Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl