Oog voor jou!

In het begin is het vast even wennen aan je nieuwe school. Je krijgt een nieuwe klas, maakt nieuwe vrienden of vriendinnen en ontmoet een heleboel nieuwe leraren. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen bij dat wennen.

Sowieso hebben we oog voor jou. Als het even niet zo gemakkelijk gaat en je een steuntje in de rug nodig hebt, dan kan dat.

De mentor, is voor jou een belangrijke persoon. In de mentorlessen geeft de mentor extra aandacht aan de klas en komen onderwerpen aan bod die te maken hebben met het leven op de middelbare school, denk aan: introductie met de nieuwe klasgenoten, leren plannen, leren-leren.

Mocht je extra hulp nodig hebben bij sommige vakken, dan kan dat. Mocht je last hebben van faalangst dan kun je daarvoor een training volgen en ook als je je niet zo lekker kunt bewegen binnen de groep dan kunnen we kijken of jij met een sociale vaardigheidstraining geholpen bent.

Een faciliteitenkaart krijg je als je vanwege bijvoorbeeld dyslexie of dyscalculie iets extra’s nodig hebt, zoals tijdverlenging bij een toets.

Het zorgteam schakelen we in op momenten dat extra hulp geboden is. Het bestaat uit verschillende experts: de vertrouwenspersoon, orthopedagoog, schoolcounselor, schoolmaatschappelijk werker en zorgcoördinator.


Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl