Na de brugklas

Mavo

De mavo duurt na de brugklas nog drie jaar. Met je diploma kun je direct door naar het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Veel interessante opleidingen kun je na de mavo volgen op bijvoorbeeld het ROC Tilburg, dat bij ons om de hoek ligt. Met goede resultaten mag je ook doorstromen naar 4 havo bij ons op school.

Lees meer...

Havo

Met het brugjaar inbegrepen, duurt de havo vijf jaar. Met het havo-diploma kun je naar het hoger beroepsonderwijs (HBO), maar het is ook mogelijk om door te stromen naar 5 vwo. Dan moet je naast goede resultaten ook een positief advies krijgen van de leraren.

Lees meer...

Vwo

Het vwo duurt in totaal zes jaar en bestaat het het gymnasium en het atheneum. Na het vwo kun je verder studeren aan een universiteit. Het atheneum en gymnasium lijken op elkaar, maar er is één groot verschil: op het gymnasium volg je de klassieke talen Grieks en Latijn. Je maakt kennis met de klassieke culturen en leest verhalen over Griekse en Romeinse goden. Dat is natuurlijk hartstikke interessant, want de klassieke culturen liggen ten grondslag aan onze eigen maatschappij, die je hierdoor wellicht nog beter leert begrijpen.

Lees meer...


Koning Willem II College Tatraweg 80 5022 DS Tilburg T 013-543 66 31 F 013-535 24 65 info@willem2.nl